MarketingFacts

Inhoud syndiceren Marketingfacts
Marketingfacts.nl is een van de meest populaire marketing weblogs in Nederland. Feiten en cijfers over interactieve digitale marketing worden afgewisseld met luchtige onderwerpen.
Bijgewerkt: 11 uren 52 min geleden

Ja! Contentteams hebben wel wat uitdagingen in 2022

vr, 01/28/2022 - 14:30

Weinig echt mensgedreven onderdelen van het vak maken zo’n stormachtige ontwikkeling door als dat van contentprofessionals. Een krappe arbeidsmarkt, werken met omnichannel-content en interne communicatie. Dat zijn slechts een paar van de grootste uitdagingen voor contentteams in 2022.


Lees meer over: Ja! Contentteams hebben wel wat uitdagingen in 2022.

Mobiel verdringt zélfs het grote scherm thuis

vr, 01/28/2022 - 11:00

Behoeft verder geen betoog. Mobiel blijft het leven anno nu domineren. Consumenten brachten in 2021 een recordaantal van 3,8 triljoen uur door op mobiel, met een gemiddelde van 4,8 uur per dag op mobiel in de top 10 van mobiele markten. Daarover bericht het State of Mobile 2022-rapport van App Annie, waarin de wereldwijde trends worden vermeld en dat deze week door verschillende vaknieuwsbronnen werd aangehaald.


Lees meer over: Mobiel verdringt zélfs het grote scherm thuis.

Ben je een duurzaamheids-wizard of toch een prophet?

vr, 01/28/2022 - 07:00

Er zit helaas regelmatig een gat tussen de intenties van mensen en hun gedrag. Ook bij consumenten die zeggen duurzaamheid belangrijk te vinden. Eerder onderzoek stelt voor dat er ‘wizards’ en ‘prophets’ bestaan als het om duurzaam gedrag gaat. Wat zijn de verschillen tussen deze twee groepen en wat is de invloed voor de marketingstrategieën van duurzame oplossingen?


Lees meer over: Ben je een duurzaamheids-wizard of toch een prophet?.

Adverteren via Twitter - schieten met scherp

do, 01/27/2022 - 15:00

Veel mensen denken dat Twitter een wat ondergesneeuwd kanaal is en dus minder populair om via te adverteren. Niet is minder waar. Het Nationale Social Media Onderzoek 2021 wijst uit dat er 2.900.000 gebruikers zijn in Nederland en 42% daarvan gebruikt het Twitter-platform dagelijks. Twitter heeft veel targeting opties die wellicht interessant zijn In dit blog lees je welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze kunt inzetten. 


Lees meer over: Adverteren via Twitter - schieten met scherp.

Hoe bureaus een metaverse uitleggen

do, 01/27/2022 - 12:30

Het is dé toekomst van internet, een schuimende investeringsmarkt, het is een worsteling over de structuur van hoe wij mensen met elkaar zullen omgaan, of het is een spel: de metaverse is blijkbaar overal - dit is hoe bureaus het pitchen.


Lees meer over: Hoe bureaus een metaverse uitleggen.

Hoe service aanvullend intelligent wordt

do, 01/27/2022 - 11:00

We leven in een 'service economy'. Tegelijkertijd is onze invulling van het begrip 'service' nogal eenzijdig en oppervlakkig, en worden de kansen om werkelijk transformatieve diensten te bieden vaak niet of slecht benut. Hoe ziet de toekomst van services eruit? Wat is de rol van technologie daarin en hoe kan die menselijke kwaliteiten versterken? Mike Out (creative leader bij onder meer Guidion) en Paul Iske (Trendmatcher en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen) verkennen samen met 9+ sherpa Berry Veldhoen (Altuïtion) de toekomst.


Lees meer over: Hoe service aanvullend intelligent wordt.

Gebruikers Google Analytics hebben een probleem

do, 01/27/2022 - 07:00

Google Analytics is sinds jaar en dag de meest gebruikte tool om gegevens van websitebezoekers te verzamelen en te analyseren. Maar het lijkt erop dat de gloriedagen van Google Analytics voorbij zijn, nu de Oostenrijkse privacywaakhond DSB onlangs tot de conclusie kwam dat Google Analytics in strijd is met de GDPR/AVG en niet langer gebruikt mag worden door organisaties die gegevens verwerken van EU-burgers.


Lees meer over: Gebruikers Google Analytics hebben een probleem.

ReclameReview: wat moeten we hier nou mee, GASSAN?

wo, 01/26/2022 - 15:00

GASSAN is de 'official timekeeper' van 20 voetbalclubs, waaronder 14 uit de Eredivisie. Daarover melden ze: 'Als trotse timekeeper heeft GASSAN een video ontwikkeld waarin wordt getoond hoe belangrijk voetbal en de samenwerking met de clubs zijn.' 


Lees meer over: ReclameReview: wat moeten we hier nou mee, GASSAN?.

7 juni 2022 – nieuwe datum Shopping Awards Gala #adv

wo, 01/26/2022 - 14:59

Het Shopping Awards gala vindt dit jaar plaats op dinsdag 7 juni. Het event zou eigenlijk eind maart gehouden worden, maar is vanwege de aanhoudende onzekerheid over de coronacrisis uitgesteld. Naast de uitreiking is ook de uiterste inschrijvingsdatum verschoven naar 25 februari. Webwinkels hebben dus nog een maand langer de tijd om zich in te schrijven, en zo kans te maken op een prestigieuze Shopping Award.

Schrijf je snel in!

 


Lees meer over: 7 juni 2022 – nieuwe datum Shopping Awards Gala #adv.

Meer activistische sponsoring graag

wo, 01/26/2022 - 11:00

Als er in de media iets gebeurt dat niet door de beugel kan, weet je dat vaak het eerst van een programmasponsor omdat die er als de kippen bij is om een statement uit te brengen. Een statement waarin het zich vaak zonder enige uitleg over het waarom of met wat algemeenheden distantieert van een bepaald voorval dat niet kan rekenen op de goedkeuring van een breed publiek.


Lees meer over: Meer activistische sponsoring graag.

Search-budget hóeft geen rol te spelen

wo, 01/26/2022 - 07:00

De DDMA Commissie Search bestaat uit verschillende koplopers uit de wereld van search. Maar ook zij halen hun inspiratie ergens vandaan. Om uit te lichten waar de commissie zich zoal mee bezighoudt gaan we met alle commissieleden in gesprek. Waar baseren ze hun visie op? Wat zijn hun grootste uitdagingen? Hoe gaan ze te werk? In dit interview spreken we met Marcel Smal, Senior Director PPC bij dentsu, en Martijn Beumer, oprichter van Producthero.

 


Lees meer over: Search-budget hóeft geen rol te spelen.

Bouw je eigen publiek op als jong talent in de mediawereld

di, 01/25/2022 - 14:45

De rellen rond The Voice hebben natuurlijk heel erg met macht te maken; de jonge muzikanten voelden zich afhankelijk van een groep mensen die claimden: ik kan jullie loopbaan maken en breken. Dat zij dat gevoel geven aan jonge, kwetsbare mensen is vooral de schuld van die bandleiders en coaches zelf, maar het leert ons ook dat we moeten opletten met het geven van teveel macht aan te weinig mensen in de media. Of beter gezegd: aan het toestaan dat een hele kleine groep mensen alle touwtjes in handen heeft in de media.


Lees meer over: Bouw je eigen publiek op als jong talent in de mediawereld.

Sonic branding: laat je merk groeien met audio #adv

di, 01/25/2022 - 14:35

De kracht van audio en muziek is groot. Zeker in een wereld waarin we worden overspoeld met visuele informatie. Maar hoe zet je audio strategisch in voor jouw merk? Niels de Jong neemt je tijdens de online clinic op 28 januari mee in de wereld van audio. Ontdek tijdens deze sessie van Beeckestijn Business School wat muziek doet in ons brein en wanneer muziek werkt voor jouw merk.

Gratis Aanmelden


Lees meer over: Sonic branding: laat je merk groeien met audio #adv.

De Metagids #6 - Realitycheck

di, 01/25/2022 - 11:00

Dankzij digitale technologie comprimeert de tijd, zei ik in Metagids nummer 5. We worden hierdoor gekatapulteerd in de toekomst. Wat voor 2030 in de planning stond, is nu al gerealiseerd. Vandaar ook dat de Metaverse nu opeens zoveel aandacht krijgt. Het interessante aan de Metaverse is dat het niet één virtuele wereld is, maar dat er ontelbare werelden met elkaar verbonden worden. De gedachte is dat je je van de ene wereld frictieloos kun verplaatsen naar de andere inclusief al je digitale eigendommen.


Lees meer over: De Metagids #6 - Realitycheck.

Schermtijd Nederlander gemiddeld op 5,5 uur per dag

di, 01/25/2022 - 07:00

Nederlanders besteden 5,5 uur per dag achter een scherm. Drie uur en 9 minuten worden aan een computer- of tabletscherm gespendeerd. De mobiele telefoon krijgt gemiddeld 2 uur en 21 minuten aandacht per dag. Daarmee blijft Nederland ver achter bij het wereldwijde gemiddelde van 7 uur schermtijd. Dat blijkt uit onderzoek van TEAM LEWIS in samenwerking met marktonderzoeksbureau GWI naar hoe veranderend consumentengedrag vraagt om een nieuwe marketingbenadering. 


Lees meer over: Schermtijd Nederlander gemiddeld op 5,5 uur per dag.

Wordle hééft geen verdienmodel, en da’s prima

ma, 01/24/2022 - 15:00

Koot heeft in deze 'Week Van Koot' aandacht voor het 'heerlijke, positieve, creatieve' beeld dat Wunderman Thompson schetst over de nabije toekomst in zijn jaarlijkse Future 100. Maar hij staat ook stil bij Nike's inspanningen om de mentale gezondheid van atleten te agenderen, de slow internet-toepassing van Pony Messenger dat één keer per dag de digitale post langsbrengt, de relativerende lessen van reclame-grootheid Sir John Hegarty over advertising, en natuurlijk aandacht voor dé hype van hét moment, Wordle, en de creativiteit die dát weer losmaakte.


Lees meer over: Wordle hééft geen verdienmodel, en da’s prima.

Tijd is geld, maar ook een goede voorspeller!

ma, 01/24/2022 - 11:00

Met customer journey analytics en machine learning kun je steeds meer inzichten verzamelen over wat er nu écht gebeurt in de individuele klantreis. In dit artikel leg ik iets uit op basis van het onderzoek dat ik verrichtte als masterstudent Data Driven Business over uitstroomvoorspellingen op mobile devices.


Lees meer over: Tijd is geld, maar ook een goede voorspeller!.

Hoe herkenbaar is influencer marketing voor Instagram gebruikers?

ma, 01/24/2022 - 08:00

Influencers zijn inmiddels niet meer weg te denken uit campagnes. Influencers worden, vanwege hun bereik en band met hun volgers, ingezet om sociale mediagebruikers te bereiken en op allerlei manieren te beïnvloeden: om producten te kopen, om kennis te laten maken met nieuwe merken of producten, maar ook om te gaan stemmen, om duurzamer te leven, en zelfs om bepaalde cosmetische ingrepen te ondergaan.


Lees meer over: Hoe herkenbaar is influencer marketing voor Instagram gebruikers?.

YouTube voor B2B-merken: 7 succesvolle voorbeelden

vr, 01/21/2022 - 14:50

Ondanks de enorme populariteit van YouTube zetten - verbazend genoeg - maar weinig Nederlandse merken YouTube succesvol in. En nog minder B2B-merken hebben YouTube als een speerpunt in hun marketingstrategie. Maar als je goed zoekt, zijn er ook meerdere succesvolle B2B-merken te vinden: hierbij zeven succesvolle voorbeelden en hun contentstrategie.


Lees meer over: YouTube voor B2B-merken: 7 succesvolle voorbeelden.

Hoofdstuk 2 van het NIMA MarketingFacts Jaarboek: Brand Management #adv

vr, 01/21/2022 - 14:49

Brand Management draagt bij aan het sneller groeien van een merk, het genereren van meer omzet en het realiseren van betere bedrijfsresultaten. Dit maakt ‘het merk’ een van de meest waardevolle bezittingen die ondernemingen hebben. Leer alles over hoe Brand Management ingezet kan worden en hoe dit in de praktijk uitpakt in het NIMA MarketingFacts Jaarboek!

Naar het Marketingfacts Jaarboek


Lees meer over: Hoofdstuk 2 van het NIMA MarketingFacts Jaarboek: Brand Management #adv.