Feed-aggregator

Infographic: Smartwatch voelt soms als obsessie

Emerce - za, 07/13/2024 - 06:21

Voor 27 procent van werkend Nederland voelen gezondheidsstatistieken van smartwatches soms als een obsessie. Dat blijkt uit onderzoek van OneFit onder 2.000 werkende Nederlanders. Deze obsessie kan een negatief effect hebben op iemands mentale gesteldheid. Dertig procent geeft namelijk aan dat de statistieken van smartwatches invloed hebben op hoe zij zich voelen.

Deze negatieve invloed komt niet als verrassing als je je bedenkt dat 61 procent dagelijks de gezondheidsstatistieken checkt die hun smartwatch bijhoudt.

Ruim de helft van werkend Nederland (55%) is namelijk niet in het bezit van een smartwatch. Eén op de drie (32%) geeft zelfs aan het ongezond te vinden om zo veel met je gezondheid bezig te zijn. Zo vindt 38 procent dat mensen in hun omgeving met een smartwatch soms zelfs obsessief bezig zijn met de statistieken. Het is dan ook niet gek dat ruim twee op de vijf (42%) aangeven dat geen enkele feature van een smartwatch hun interesse wekt.

IDC: Sterke verkoopdaling Apples Vision Pro

Emerce - za, 07/13/2024 - 05:50

Marktvorser IDC verwacht weinig van de verkoop van Apples Vision Pro en houdt er rekening mee dat de verkopen in de VS dit kwartaal met 75 procent zullen kelderen.

IDC denkt dat Apple in het eerste jaar nog geen 500.000 exemplaren zal verkopen van de AR bril.

Een meer betaalbare versie – voor ongeveer de helft van de kosten – zou de interesse in 2025 opnieuw moeten aanwakkeren, maar de verkoop zal het komende jaar mogelijk niet wezenlijk stijgen.

Apple zelf zou teleurgesteld zijn in de verkoop van Vision Pro en zou plannen voor een tweede generatie van het Pro-model hebben opgegeven. In plaats daarvan richt het bedrijf al zijn inspanningen op een goedkoper model voor consumenten.

 

Voortaan video-advertenties mogelijk op ah.nl

Emerce - vr, 07/12/2024 - 13:28

Vanaf nu zijn video-advertenties mogelijk op ah.nl en in de ah app en is er een offsite display-propositie met targeting mogelijkheden gelanceerd, gebaseerd op relevante klantinzichten. Daarnaast rijdt binnenkort de eerste AH bezorgbus met advertentie door Nederland. Deze vernieuwingen en meer werden vandaag aangekondigd tijdens het jaarlijkse AH Retail Media evenement van Albert Heijn.

Ruim 160 CMO’s, marketing- en mediamanagers en mediabureaus namen vandaag deel aan het AH Retail Media evenement in Zaandam. Ze werden bijgepraat over de nieuwste advertentiemogelijkheden binnen de retailomgeving van Albert Heijn door Johan van der Zanden en Rolf Oosterhoff, respectievelijk directeur marketing & communicatie en head of media services bij Albert Heijn.

De inzichten van AH Retail Media Services moeten adverteerders helpen bij het opzetten en optimaliseren van campagnes. Deze inzichten worden steeds beter toegankelijk gemaakt, door bijvoorbeeld het instore performance dashboard dat afgelopen maand werd gelanceerd. Ook wordt het voor adverteerders steeds makkelijker om brand & sales uplift en crossmediastudies op te zetten, waarvoor Albert Heijn een samenwerking is aangegaan met onderzoeksbureaus zoals MeMo² a Kantar Company.

Naast de nieuwe proposities en innovaties werden er op het evenement sessies gewijd aan bestaande adverteerders, die hun ervaringen en ideeën over de toekomst van retail media deelden. Zij lieten zien hoe zij binnen de Albert Heijn-omgeving sterke omnichannel campagnes hebben opgezet en waar nog kansen liggen. Ook werd gereflecteerd welke kant deze mediacategorie op gaat. Albert Heijn Retail Media Services verwacht een groeiende groep adverteerders steeds beter te kunnen bedienen.

OM, politie, gemeenten en veiligheidsregio’s oefenen cyberaanval op Noord-Hollandse gemeenten

Emerce - vr, 07/12/2024 - 12:00

De politie, het Openbaar Ministerie (OM), 32 gemeenten en verschillende veiligheidsregio’s in Noord-Holland oefenden woensdag 10 juli op het thema cyber. Met een maatschappij die digitaliseert nemen digitale dreigingen toe. Deze dreigingen vragen om een andere aanpak dan fysieke dreigingen. In de oefening werden verschillende scenario’s behandeld, waaronder een ransomware-aanval.

De oefening kwam tot stand met ondersteuning van NHVeilig. Dit is een samenwerkingsverband van 32 gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie binnen de eenheid Noord-Holland.

Criminaliteit stopt niet bij gemeentegrenzen en veiligheidsopgaven kunnen complex, divers en veranderlijk zijn. Samenwerking is volgens de betrokken partijen dan ook een effectieve manier om lokale problemen samen met politie, OM en andere partners in een regionale context te bekijken en aan te pakken.

Axel Springer overweegt verkoop classifieds

Emerce - vr, 07/12/2024 - 10:49

Uitgeverij Axel Springer overweegt de tak met online rubrieksadvertenties te verkopen. Titels als Immoweb, Stepstone en SeLoger zouden in handen komen van noord-Amerikaanse eigenaren.

De Financial Times vernam uit vier bronnen dat de partijen de toekomst van de titels van Axel Springer bespreken.

Laatstgenoemde zou zich meer willen richten op de media-activiteiten. Daar vallen onder meer Politico, Business Insider, Bild en Die Welt onder.

KKR en Canada Pension Plan Investment Board willen in de nieuwe constellatie de controle krijgen over de tak met rubrieksadvertenties. De vastgoedsites vormen samen de Aviv Group. Dat is actief in België, Frankrijk en Duitsland.

KKR en CPPIB hebben gezamenlijk 48,5 procent van de aandelen in Axel Springer. De rest is in handen van CEO Mathias Döpfner en Friede Springer, weduwe van Axel Springer.

Een andere grote speler met classifieds rondom vastgoed in Europa is investeerder General Atlantic. Het bedrijf heeft verscheidene diensten in portefeuille in Europa. Daaronder: Hemnet (Zweden), Homegate (Zwitserland), Immoweb (België), Immonet (Duitsland), ImmoScout24 (Zwitserland), Immowelt (Duitsland) en Funda in Nederland.

Adevinta uit Noorwegen is ook een groot uitgeefbedrijf met rubrieksadvertenties, maar specialiseert zich niet in één sector. In Nederland is het eigenaar van Marktplaats.nl.

Foto: micheile henderson, Unsplash

Criteo sluit strategisch pact Microsoft Advertising

Emerce - vr, 07/12/2024 - 09:47

Technologiebedrijven Criteo en Microsoft sluiten een strategische samenwerking op het terrein van retailmedia.

Adverteerders die Microsofts diensten gebruiken krijgen hierdoor toegang tot de 225 retailpartners uit het bestand van Criteo.

Bij het opzetten van hun campagnes krijgen ze, makkelijk gezegd, een extra variabele die hen toestaat reclame te tonen op de sites en apps maar ook digitale schermen in de winkels. In Criteo’s systemen staat welk soort publiek bij welke retailer hoort.

Omgekeerd gaat Microsoft de technologie van het oorspronkelijk Franse bedrijf promoten bij zijn klanten met fysieke retailvestigingen.

De partijen spreken daarnaast af te onderzoeken hoe en waar ze generatieve AI van Microsoft kunnen inzetten in dit stuk van de reclamewereld.

Foto: Peter Geo, Unsplash

Teun Verheij en Tim Nome starten samen met SportVibes een nieuw bureau

Emerce - vr, 07/12/2024 - 09:19

Teun Verheij en Tim Nome kondigen de lancering aan van een nieuw bureau in de wereld van sport en entertainment aan. Track Record gaat zich richten op commerciële groei van merken en rechthoudende organisaties over de as van proposities, digital branding, data, technologie en 1-op-1 contact met fans.

Teun Verheij en Tim Nome, al jarenlang verbonden aan SportVibes, vormen de directie en zijn mede-eigenaar van het nieuwe bureau. Track Record kent meteen een vliegende start met werk voor Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, Le Champion, KNHB en BEAT Cycling Club.

Door middel van persoonlijke interactie en het creëren van unieke fan experiences wil het bureau bijdragen aan langdurige commerciële groei en succes.

ABN AMRO rondt overname BUX af

Emerce - vr, 07/12/2024 - 08:48

ABN AMRO Bank heeft de overname van BUX officieel afgerond. BUX is een van de snelst groeiende neobrokers in Europa. De overname was onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouder.

Deze strategische overname is voor zowel ABN AMRO als BUX een belangrijke stap vooruit in de retailbeleggingsmarkt. Het digitale aanbod van ABN AMRO is hiermee aanzienlijk uitgebreid terwijl BUX toegang krijgt tot waardevolle middelen, beleggingsexpertise en ondersteuning bij de verdere innovatie en snelle groei van de neobroker.

BUX is een volle dochter van ABN AMRO en blijft als aparte entiteit opereren. Daarbij behoudt de neobroker de innovatieve benadering die populair is bij de nieuwe generatie beleggers. Het merk BUX zal nu met trots het ‘endorsed logo’ dragen, als symbool voor de robuuste infrastructuur en middelen van een gevestigde bank.

Er zijn al initiatieven gaande om bruggen te bouwen tussen de twee platforms waardoor de toegankelijkheid en gebruikerservaring van alle klanten zal worden verbeterd.

BNP Paribas ontwikkelt AI-diensten met Mistral

Emerce - vr, 07/12/2024 - 07:44

Het Franse financiële concern BNP Paribas sluit een meerjarige overeenkomst met Mistral AI. Het bankbedrijf gaat diens AI-modellen in de volle breedte van zijn organisatie verwerken.

Na een proefperiode van een half jaar, die in februari 2024 eindigde, besloot COO Sophie Heller om een deal voor te bereiden. Haar motivatie: “Dit is een volgende stap in het proces waarbij we klanten digitaal op een hyperpersoonlijke manier kunnen bedienen.”

De start-up zal al zijn AI-modellen ter beschikking stellen om virtuele assistenten te creëren voor de klanten en adviseurs van de groep.

In eerste instantie hielpen virtuele medewerkers het bankpersoneel bij het opnemen en transcriberen van gesprekken, bij het openen van rekeningen en bij het voorbereiden van ontmoetingen met klanten. De AI formuleerde de hoofdlijnen van de vragen die in zo’n gesprek naar voren moesten komen.

Een virtuele agent kan worden ingezet ter ondersteuning van een menselijke medewerker, maar niets weerhoudt de bank ervan om de bankbot in te zetten als primair contactpunt.

De komende beoogde scenario’s richten zich algemeen op verbetering van de klantenservice, verkoop en IT.

Mistral AI is een Frans bedrijf wiens LLM zich kan meten met de technologie van bijvoorbeeld OpenAI, Anthropic en Meta.

Veel grootbedrijven zien AI als een nieuwe techniek die helpt bij het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Een bedrijf als investeerder Prosus zet AI-technologie intensief in als geautomatiseerde vraagbaak voor zijn mensen en participaties. Daar werkt het als digitale smeerolie tussen de bedrijven, landen en afdelingen:

Klant About You shopt 58,50 euro per aankoop (+6,7%)

Emerce - vr, 07/12/2024 - 06:46

De mode-industrie geeft minder kortingen en klanten van About You besteden meer geld per aankoop. Dat resulteert in een omzetstijging van 2,2 procent tot 518 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat steeg in het afgelopen kwartaal tot negen miljoen euro en B2B-tak Scayle is winstgevend. Die laatste is het e-commerceplatformen waar derden retailers hun webwinkels mee kunnen maken. Nadere cijfers van die tak geeft de Duitse groep niet.

Uit de cijfers spreekt het beeld van een management dat scherp op de kosten let. Er worden minder kortingen gegeven aan klanten en de interne administratieve lasten worden gedrukt.

Daar staat tegenover dat de marketingkosten in de periode stegen met achttien procent. Dat leverde dan weer extra omzet op. Die investeringsratio is twaalf procent.

About You is een bedrijf dat voortkomt uit de OTTO-groep. Het vierde afgelopen voorjaar zijn tiende verjaardag. Om dat te vieren schakelde de winkel 190 influencers in die samen 130 socialmediaberichten maakten. Dat leverde vijf miljoen organische views op.

De winkel heeft maandelijks 118,9 miljoen gebruikerssessies (-14%). Die vinden bijna allemaal plaatst op mobieltjes, web en app (91%). Het aantal maandelijks actieve klanten daalde afgelopen kwartaal met 4,4 procent tot 12,3 miljoen.

De helft van de 518 miljoen euro omzet komt van de Duitstalige markt. De verdiensten in dat segment compenseren het negatieve bedrijfsresultaat van 8 miljoen euro dat buiten de thuismarkt wordt gerealiseerd.

About You sloot de periode af met een verlies van 9,5 miljoen euro.

Op 7 november 2024 organiseert About You een aparte strategische bijeenkomst voor de financiële wereld over Scayle. Die tak is qua omzet bijna even groot als de B2B-activiteiten van Zalando.

Derde jongeren wil stoppen met sociale media

Emerce - vr, 07/12/2024 - 05:30

Bijna een derde van de jongeren wordt ongelukkig van sociale media. Ongeveer eenzelfde percentage overweegt ook om helemaal te stoppen met het gebruik ervan. Dit zijn opmerkelijke resultaten uit het Grote Jongeren Onderzoek van Mediahuis, MediaTest en Wayne Parker Kent.

Gemiddeld zitten jongeren vijf uur per dag op hun mobiele telefoon. Hier geldt hoe jonger de jongeren zijn, hoe hoger hun schermtijd is.

De jongste leeftijdsgroep (15 tot 21 jaar) is nog steeds de meeste tijd kwijt aan social media: 4,3 uur. Als we bij deze groep kijken naar schermtijd op de telefoon (5,4 uur) gaat dus een hoop ‘telefoontijd’ op aan de sociale media.

Slechts één procent van de jongeren geeft aan helemaal geen social mediakanalen te gebruiken. Bij de mannen valt op dat ze op minder kanalen aanwezig zijn, maar wel langer blijven hangen op de platformen waar ze wél op zitten.

Van de jongeren voelt 30 procent zich wel eens onzeker, verdrietig of depressief na het gebruik van sociale media. Vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen. Dit zou kunnen verklaren dat 28 procent overweegt om volledig te stoppen met sociale media.

Foto mikoto.raw

Audioreclamemarkt groeit met 10,4 procent

Emerce - vr, 07/12/2024 - 05:26

De audioreclamemarkt blijft indrukwekkend groeien in het tweede kwartaal van 2024 met een stijging van ruim tien procent. Hiermee houdt de audioreclamemarkt de enorme groei vast. Adverteerders investeerden maar liefst 67,5 miljoen euro in audioreclame, een toename van 6,3 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de nieuwste Audify-publicatie over de audioreclamebestedingen.

De radiospotomzet groeide met 5 miljoen euro naar een totaal van 60,5 miljoen euro, wat 90 procent van de totale audiobestedingen vertegenwoordigt. Branded content reclame steeg met 10 procent en bereikte 3,2 miljoen euro. De investeringen in digitale audioreclame kenden een spectaculaire groei van 33,4%, resulterend in 3,7 miljoen euro.

De top drie sectoren zagen hun investeringen fors toenemen vergeleken met een jaar eerder. Retail en Financiële Dienstverlening blijven koplopers, maar Transport is de nieuwe nummer drie, en overtreft daarmee de branche Horeca, Toerisme en Recreatie, die ook aanzienlijk meer besteedde dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De merken die het meest op radio adverteerden zijn Odido, McDonald’s, Aldi, Lidl en KPN. Opvallend zijn de nieuwkomers die in het tweede kwartaal van 2024 fors op radio adverteerden, zoals Stella (#36), De Baak (#41), Calvé (#58), PICNIC (#62), UNOX (#64) en JEEP (#69).

Vrij gebruik NFC chip Apple nu echt afgedwongen

Emerce - do, 07/11/2024 - 13:22

Apple gaat NFC-betalingen met de iPhone openstellen voor andere aanbieders. Daartoe heeft het bedrijf nieuwe toezeggingen gedaan aan de EU. De maatregel geldt voor alle EU-landen, plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

De toezegging van Apple komt ruim anderhalf jaar nadat de EU Apple formeel beschuldigde van machtsmisbruik. Apple bood de commissie vervolgens aan om NFC open te stellen voor betaaldiensten. Als voorwaarde heeft de EU nu gesteld dat Apple geen geld mag vragen voor het gebruik van de NFC chip.

Dat betekent dat banken en financiële dienstverleners hun eigen betaaloplossingen kunnen aanbieden en niet zijn aangewezen op Apple Pay.

De openstelling geldt alleen voor mensen die hun Apple ID in een land van de Europese Economische Ruimte geregistreerd hebben.

De Europese Commissie heeft de toezeggingen van Apple geaccepteerd en ziet af van boetes.

HP stopt met sommige abonnementsdiensten

Emerce - do, 07/11/2024 - 11:56

HP stopt met de verkoop van sommige HP+- en Instant Ink-diensten voor nieuwe klanten.

Onder meer de LaserJet M200-series, OfficeJet Pro 8000e en Pro 9000e vallen binnen het HP+ programma.

HP is volgens The Register ook van plan om de Instant inktdienst later dit jaar stop te zetten, althans voor tonerproducten. Wie al gebruikmaakt van Instant Ink, zal dat kunnen blijven doen.

De inktdienst werd meer dan tien jaar geleden in het leven geroepen waarbij klanten automatisch nieuwe cartridges krijgen toegestuurd. Sindsdien kunnen HP-gebruikers betalen voor hoeveel ze printen.

RetailMedia.One breidt uit naar campussen HBO en uni’s

Emerce - do, 07/11/2024 - 11:54

Mediaplatform RetailMedia.One voegt een heel specifieke publieksgroep toe aan zijn netwerk van kanalen in retailmedia: studenten.

Hiertoe kondigt het vandaag een exclusieve samenwerking aan met SPAR university. Dat is de formule van de supermarkten op de dertien campussen in studentensteden als Delft, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Deventer, Zwolle, Nijmegen en Amsterdam.

Maandelijks verwerken deze locaties 865.000 bezoeken van voornamelijk studenten. Niet enkel voor merkadverteerders maar ook voor werkgevers is dat een interessante populatie die anders lastig is te bereiken met reclameschermen in winkels.

“Daarnaast is het gebruik van de populaire SPAR university app, gevuld met kortingscodes, buitengewoon intensief. De wisselwerking tussen scherm en app biedt een unieke exposure en awareness ten behoeve van b2c-marketing, employer branding, promoties, traineeships, vacatures en belangrijke communicatie onder studerend Nederland.“, aldus de partijen bij de bekendmaking.

RetailMedia.One probeert zo veel mogelijk kanalen in retailmedia achter de schermen samen te knopen in zijn platform. In een online dashboard krijgt een adverteerder dan informatie over bereik, de kosten daarvan, effectiviteit van campagnes en vergelijkbare KPI’s over de verschillende kanalen heen. Het bedrijf heeft niet zelf een inkooploket. Dat verloopt vooralsnog via Talpa Network vanwege een exclusieve samenwerking daarmee.

Mediaplatform RetailMedia.One bereikt naar eigen zeggen tot tachtig procent van de Nederlandse bevolking op het moment dat die zich naar een winkelaankoop bewegen. Het nieuwe bedrijf biedt een aanvulling op tv als merkbouwend kanaal.

Collect&Go levert als eerste Belgische retailer met elektrische bestelwagens

Emerce - do, 07/11/2024 - 11:00

Collect&Go, onderdeel van Colruyt, levert als eerste Belgische retailer bestellingen met elektrische voertuigen. De online boodschappendienst van Colruyt Group vervangt geleidelijk aan alle CNG-wagens uit zijn vloot.

De nieuwe bestelwagens (Ford E-Transit) hebben een groter volume dan de huidige CNG-wagens. Het aantal klanten dat men kan bedienen gaat dus omhoog.

Op termijn is het de bedoeling om ook de resterende CNG-wagens te vervangen door elektrische voertuigen. CNG was de eerste stap richting de vergroening van de vloot, maar tegen 2035 wil de firma alle transporten van zijn eigen chauffeurs, leveranciers en transportpartners emissievrij maken.

Collect&Go draagt niet alleen met de elektrische bestelwagens zijn steentje bij. In april introduceerde het nog een elektrische bakfiets in het afhaalpunt van de Colruyt-winkel in Gent. De particuliere bezorgers of ‘Drivers’ waarop de boodschappendienst een beroep doet, kunnen de cargofiets gratis gebruiken om bestellingen te bezorgen in de buurt.

Nederlandse ondernemers tegen kabinet: Stop Temu

Emerce - do, 07/11/2024 - 09:42

Een grote groep Nederlandse ondernemers- en consumentenorganisaties roept het nieuwe kabinet op om op te treden tegen oneerlijke handelspraktijken van Aziatische platforms.

In de afgelopen jaren betraden meerdere niet-Europese partijen de lokale markten met handelsplatformen en webwinkels. Deze partijen houden zich in de ogen van de ondernemers- en consumentenorganisaties niet aan de Europese wet- en regelgeving.

Aangezien overheden en toezichthouders niet optreden tegen deze praktijken ontstaat er een oneerlijk speelveld waar met name de Aziatische platformen voordeel genieten. Europese bedrijven voelen zich op hun thuismarkt benadeeld.

Vandaag sturen de Consumentenbond, Thuiswinkel.org, Modint, Raad Nederlandse Detailhandel, INretail, Techniek Nederland en MVO Nederland een brief aan het nieuwe kabinet. Daarin uiten ze hun zorgen en roepen op tot actie.

Aan minister Beljaars van Economische Zaken: “Door gebrek aan handhaving komen er veel producten op de markt waarbij de productveiligheid, privacy en duurzaamheid in het geding zijn en consumenten worden misleid. Bovendien legt oneerlijke concurrentie een dusdanige druk op Europese bedrijven dat het de bestaanszekerheid aantast. Het is van belang versneld in te zetten op consumentenbescherming en een gelijk speelveld en eerlijke concurrentie voor ondernemers. De samenwerkende organisaties roepen het kabinet daarom op om via efficiënte en gecoördineerde handhaving scherper op te treden.”

De partijen wijzen de minister ook op de agressie waarmee deze nieuwe partijen de markt betreden. Ze hebben grote marketingbudgetten om zich in nieuwe markten te nestelen en genieten bovendien subsidies op hun thuismarkt op logistiek terrein.

Ter illustratie: Temu verbaasde de Amerikaanse televisiekijker begin 2024 met maar liefst zes commercials tijdens de Super Bowl. Voor velen toen nog een onbekende app, maar in no-time een bekende verschijning in Amerikaans huishoudens.

In Europees verband lopen er al verscheidene acties tegen deze ontwikkeling. Die richten zich vooral, maar niet uitsluitend, op Temu. Ook Shein ligt in het vizier. De Europese Commissie reageerde vrij snel op klachten uit het Europese bedrijfsleven en roept deze twee Chinese partijen nu ter verantwoording. Voor het einde van de maand moeten ze inzicht geven over vermeende oneerlijke handelspraktijken.

De Nederlandse consument gaf in het eerste kwartaal van 2023 voor 58 miljoen euro uit bij handelsplatformen uit China. Een jaar later was dat al 102 miljoen euro. Dit is tien procent van alle crossborderuitgaven.

Thuiswinkel.org zegt tegen Emerce de brandbrief te sturen omdat het onderwerp duidelijk op de agenda te zetten bij nieuw geïnstalleerde kabinet en diens minister van Economische Zaken. “Daarnaast versturen we deze brief vanuit een gezamenlijke boodschap van zowel ondernemersorganisaties als consumentenorganisaties. Daarmee geven we aan dat het van cruciaal belang is voor zowel ondernemers als consumenten dat er aandacht is vanuit de politiek op dit thema en dat er ook actie nodig is.”

Update 11-07-2024 16:52: Temu zegt in een geschreven reactie dat ze zich aan de Europese wet- en regelgeving wil houden.

Foto: Steve Snodgrass (cc)

Upgrade Cruks API om controles onlike gokkers nog verder te verbeteren

Emerce - do, 07/11/2024 - 08:56

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een upgrade uitgevoerd aan de Cruks API. Met de nieuwe upgrade kunnen uitzonderingen in persoonsgegevens beter verwerkt worden, waardoor de controle wordt verbeterd.

Aanbieders van risicovolle kansspelen zijn verplicht spelers te controleren op een inschrijving in het uitschrijvingsregister, Cruks. Dit register is er voor spelers die zichzelf willen uitsluiten van deelname aan kansspelen. Op dit moment zijn er zo’n 75.000 spelers ingeschreven in Cruks.

Het Cruksregister is ingericht op reguliere persoonsgegevens van spelers. Er zijn echter uitzonderingsgevallen waarbij mensen beschikken over een identiteitsbewijs met bijvoorbeeld alleen een voor- of achternaam. Ook zijn er, voor mensen waarvan de geboortedatum niet exact bekend is, identiteitsbewijzen met een ‘ongeldige’ geboortedatum, bijvoorbeeld 0-0-1963. Voorheen konden dit soort inschrijving tot problemen leiden bij de controle door aanbieders. Met de nieuwe API zijn deze problemen opgelost.

Nieuw reclamebureau voor Centraal Beheer

Emerce - do, 07/11/2024 - 08:00

Centraal Beheer heeft reclamebureau TBWA\NEBOKO gekozen als nieuwe lead agency. De belangrijkste opdracht: het verstevigen van de merkpositionering en de doorvertaling van het merk naar effectieve en spraakmakende campagnes, waaronder de welbekende Even Apeldoorn bellen-commercials.

TBWA\NEBOKO volgt daarmee DDB Amsterdam op na 37 jaar. Vanaf heden start de samenwerking met TBWA\NEBOKO.

Chief Marketing Officer Peggy Spaapen van Centraal Beheer licht toe: ‘We hebben de afgelopen jaren als organisatie een beweging doorgemaakt van verzekeraar naar brede financiële dienstverlener. Alleen is deze merkverbreding nog niet bij het grote publiek bekend. Hier willen wij de komende tijd verder aan werken. Eerder dit jaar kondigde Centraal Beheer in dit bericht al een nieuw directieteam aan dat nieuwe, ambitieuze doelen gaat stellen. Deze doelen zijn gericht op groei in klanttevredenheid en groei in klanten.’

Google Wallet op het web in Nederland

Emerce - do, 07/11/2024 - 06:45

Googles Wallet is nu ook in Nederland te gebruiken op het web. De site vervangt pay.google.com in 13 landen.

Naast Nederland zijn dat Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Itali, Japan, Pole, Roemenië, Spanje, de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Oekraïne.

Wallet.google.com geeft toegang tot een opgeslagen betaalmethoden (credit plus betaalpassen) en passen (loyaliteitskaarten, instapkaarten, concertkaartjes. ID’s en andere passen zijn alleen toegankelijk in de mobiele app.

Ook is er een lijst met betalingen. Betalen via het web is niet mogelijk.

Inhoud syndiceren