Emerce

Inhoud syndiceren
Online business, media & marketing
Bijgewerkt: 11 uren 13 min geleden

Trustpilot verwijdert 2,7 miljoen nepbeoordelingen

di, 05/24/2022 - 13:49

Reviewplatform Trustpilot verwijderde in 2021 2,7 miljoen nepbeoordelingen, zo blijkt uit het transparantierapport van het bedrijf. Het totaal aantal beoordelingen steeg 21 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Van de 2,7 miljoen nepbeoordelingen* die zijn herkend en verwijderd in 2021, werden er 1,8 miljoen automatisch opgespoord, een toename van 19 procent in vergelijking met 2020.

De vooruitgang in technologie stelde Trustpilot ook in staat om 121.048 waarschuwingen uit te delen in het afgelopen jaar, wat bijna een verdrievoudiging is vergeleken met het jaar daarvoor.

Het aantal openbare waarschuwingen dat bovenaan de profielpagina’s van frauderende bedrijven is geplaatst, om zo consumenten te wijzen op het feit dat er misbruik is ontdekt, lag viermaal zo hoog in 2021.

Het aantal officiële ’cease and desist’ brieven dat verstuurd werd naar bedrijven die de regels overtraden, steeg naar 1425; een stijging van 38 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Eerder dit jaar maakte Trustpilot bekend dat het van plan was een aantal rechtszaken aan te spannen tegen bedrijven om zo gebruik van nepreviews aan te pakken. Ontvangen schadevergoedingen uit deze zaken worden gedoneerd aan organisaties die rechten van consumenten online beschermen.

300 werknemers weg bij flitsbezorger Gorillas

di, 05/24/2022 - 12:39

Flitsbezorger Gorillas ontslaat 300 werknemers in Italië, Spanje, Denemarken en België. Nederland blijft vooralsnog buiten schot.

De bezuinigingen zullen voornamelijk betrekking hebben op het personeel in het hoofdkantoor in Berlijn. Gorillas wil zich concentreren op de thuismarkt Duitsland, evenals Frankrijk, Nederland, het VK en de VS. Deze landen zijn goed voor 90 procent van de omzet.

De reorganisatie komt nauwelijks zeven maanden nadat het Berlijnse bedrijf 1 miljard dollar heeft opgehaald tegen een waardering van ongeveer 3 miljard dollar.

Het bedrijf wil af van hypergroei (tonnen geld verbranden om nieuwe klanten te winnen) ten faveure van een ‘duidelijk pad naar winstgevendheid’.

Volgens een bron die TechCrunch sprak heeft het bedrijf 300 miljoen dollar op de bank had staan, maar door enorme schulden verliest het bedrijf naar verluidt 50 tot 75 miljoen per maand.

Het is nauwelijks een geheim dat de markt voor flitsbezorgers niet gezond is. Diverse bedrijven proberen zo snel mogelijk marktaandeel te veroveren.

Benelux baas Sadik Cevik van Gorillas spreekt volgende week op Emerce E-Commerce Live! in de Beurs van Berlage.

 

Netto mediabestedingen stijgen 22% tot 5,3 miljard

di, 05/24/2022 - 11:57

De netto mediabestedingen in Nederland zijn in 2021 met 22 procent gestegen tot 5,34 miljard euro. Waar COVID-19 in 2020 nog een negatieve impact had op de reclame-uitgaven door bedrijven, was 2021 een jaar van herstel. Digitale uitgaven waren de grootste drijver achter de groei.

Door het herstel van de economie vorig jaar investeerden adverteerders ook meer in reclame. Om de aandacht van consumenten te vangen, gaven ze 950 miljoen meer uit dan in 2020. Dat was op zich niet het sterkste jaar, maar ook in vergelijking met pre-corona jaar 2019 gingen de mediabestedingen met veertien procent omhoog.

Marktonderzoeker Nielsen publiceerde vanochtend zijn inzichten over de netto reclame-uitgaven in 2021 in Nederland.

Behalve het coronaherstel, dat een eenmalig piek veroorzaakte, zijn ook de uitgaven aan internetreclame gestegen. Aangezien steeds meer bedrijven hun handel naar digitale kanalen verschuiven, is de internetgroei geen toevalligheid. De digitale mediabestedingen stegen in 2021 met 34% ten opzichte van 2020. Dit leverde de markt in één klap 750 miljoen euro extra op. Dat verklaart dan ook ruim driekwart van de marktgroei.

Online was in 2020 voor het eerst goed voor iets meer dan de helft van de totale netto mediabestedingen, maar in 2021 groeide het aandeel tot een dikke 56 procent. Op ruime afstand volgt televisie met een aandeel van zeventien procent dat door de jaren heen redelijk stabiel is of slecht licht afneemt.

Naast internet droeg ook televisie met een stijging van twintig procent fors bij aan de opleving van de netto mediabestedingen. De groei bij radio was zelfs nog hoger, maar het aandeel van dit mediumtype binnen de totale mediabestedingen ligt een stuk lager.

*) Photo by Tânia Mousinho on Unsplash

NLConnect niet blij met plannen NPO Gemist

di, 05/24/2022 - 11:01

Branchevereniging NLconnect maakt zich zorgen over de wijziging die de NPO wil doorvoeren met haar dienst NPO Gemist.

De NPO wil haar aanbodkanaal NPO Gemist te wijzigen door programma’s die gepland zijn voor lineaire uitzending voortaan alvast via dit kanaal aan te bieden en door bepaalde (eigen en aangekochte) producties uitsluitend op dit kanaal beschikbaar te stellen (on demand only).

De NPO wil dit aanbod niet op platformen van derden plaatsen, uitgezonderd trailers en fragmenten. NLconnect heeft haar zorgen geuit over deze niet-inclusieve distributiestrategie van de NPO, die zich uitsluitend richt op eigen – slecht bekeken – platform in plaats van op platforms waar kijkers reeds vaak komen.

Zowel lineair kijken als uitgesteld kijken geschiedt in veruit de meeste gevallen via de platforms van distributeurs. Toch zet de NPO uitsluitend in op haar eigen platform, dat slechts 10 procent van de Nederlanders bereikt. ‘De NPO zou zich niet druk moeten maken over de vraag wáár kijkers naar de publieke producties kijken, maar dát ze ze bekijken. In onze optiek dient de NPO daar te zijn waar haar doelgroep reeds is: in elk geval op alle veelgebruikte platforms,’ stelt de organisatie.

Uitstel van betaling voor Drogisterij.net

di, 05/24/2022 - 09:55

Online drogist Drogisterij.net uit Stellendam heeft uitstel van betaling gekregen. De oorzaak van de problemen is niet bekend.

Drogisterij.net bestaat al ruim 20 jaar. De webwinkel claimt een ruim assortiment, scherpe prijzen en een snelle levering in Nederland en België. Op Trustplot staan voornamelijk positieve beoordelingen.

Ook is het bedrijf actief via bol.com.

Drogisterij.net meldde voorheen dat het met 30 tot 60 procent per jaar groeide. Het team bestaat zo’n 40 ‘enthousiaste medewerkers’.

Foto Pixabay

E-Commerce Live: het grootste loyaliteitsprogramma van Nederland

di, 05/24/2022 - 08:55

In 2006 startte de toenmalige Postbank met Rentepunten, een loyaliteitsprogramma om trouwe spaarders te bedanken en te belonen. Inmiddels spreken we van ING Punten en vanaf 2018 zijn er diverse veranderingen doorgevoerd, waardoor het programma explosief is gegroeid tot het grootste loyaliteitsprogramma van Nederland.

Voor de dagelijkse bank activiteiten, zoals gebruik van je pinpas, krijgen klanten van ING Punten. Daarmee krijgen zij een flinke korting op meer dan 1.000 artikelen in de ING winkel. Bezorgen is gratis.

Sorèn Chaoui vertelt er op E-Commerce Live! meer over. Sinds eind 2017 is hij het commerciële hart van het team dat binnen ING verantwoordelijk is voor het loyaliteitsprogramma ING Punten.

Wat is nu, nieuw en next in e-commerce? Sprekers van vooraanstaande merken geven je 1 juni online de allesomvattende e-commerce update vol strategische sessies, trend talks en praktijkcases. Voor jou om uit te blinken en je positie te verstevigen in e-commerce. Tickets hier.

ACM legt boete op voor misleidende telefonische verkoop reisvouchers

di, 05/24/2022 - 08:39

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt een boete van 50.000 euro op aan de eigenaar van Travelance wegens misleidende en agressieve telefonische verkoop van reisvouchers voor stedentrips.

Het bedrijf belde consumenten zogenaamd als ‘bedankje’ voor het invullen van een online vragenlijst. In werkelijkheid was het doel om de consumenten vouchers voor stedentrips te verkopen. Consumenten die waren gebeld, werden daarna met agressieve incasso onder druk gezet om te betalen voor iets waarmee ze niet hadden ingestemd.

Er zijn ook geen aanwijzingen dat consumenten via de website van Travelance daadwerkelijk een reis konden boeken. De ACM ontving hierover via haar consumentenloket ACM ConsuWijzer veel meldingen.

Bedrijven mogen consumenten niet misleiden bij de verkoop van een product of dienst. Ook is het verboden om consumenten onder druk te zetten om te betalen voor een aankoop waarmee ze niet hebben ingestemd, zegt de ACM.

‘Magnite grootste RTB-partij in Nederland’

di, 05/24/2022 - 07:57

Het Amerikaanse bedrijf Magnite is in Nederland de grootste ‘verzender’ van persoonlijke data voor reclamedoeleinden, niet Google.

Dat komt naar voren in een onderzoek van de Irish Council for Civil Liberties (ICCL).

Tweeëntwintig procent van de data die hier circuleert voor gedrags- of profielgebaseerde reclame gaat via Magnite. Twintig procent via Google en zestien procent verloopt via Pubmatic.

Magnite is sinds begin 2021 eigenaar van SpotX. Dat was van RTL Group en werd gebruikt om de zenders op internet geld te laten verdienen met videoreclame.

Uitgevers verdienen geld met behulp van dit soort reclametechnologie. Het zorgt ervoor dat hun online dienstverlening deels of helemaal gratis is voor de consument. Althans, ‘gratis’ in de zin dat er geen abonnementsgelden worden gevraagd.

Duizenden bedrijven verdienen geld aan het verzamelen, verwerken, analyseren en exploiteren van profieldata van online consumenten. In Europa zijn dat er 1.058, in de VS 4.698.

Het Ierse onderzoek laat verder zien, dat de profielgegevens van Europese internetters per dag 376 keer worden gedeeld met derde partijen. Voor Amerikanen ligt dat percentage aanzienlijk hoger: 747 keer per dag. Het verschil wordt vermoedelijk verklaard door de strengere privacyregels in Europa. Dat is het directe gevolg van de inzet van adblockers, scriptblockers en cookiewalls.

Foto: Ivan Radic (cc)

Activistische jurist in startblokken tegen privacydeal VS-EU

di, 05/24/2022 - 07:24

De EU en VS hebben een principeakkoord gesloten voor vrij verkeer van persoonsgegevens van EU-burgers naar de servers van Amerikaanse techbedrijven. Volgens Max Schrems’ burgerrechtenorganisatie noyb is dat niet voldoende. Hij staat klaar voor weer een gang naar de rechter.

Gisteren publiceerde noyb een open brief aan betrokken overheden en politici (Pdf) om hen te waarschuwen. Als de rechten van EU-burgers in het nieuwe, definitieve akkoord onvoldoenden worden gewaarborgd, gaat stapt noyb weer naar het Europese Hof. “We zouden het Hof vragen om de uitvoering van het derde akkoord te blokkeren.”

Schrems en noyb willen, simpel gezegd, dat de persoonsgevens van Europese burgers worden beveiligd tegen Amerikaanse overheids- en inlichtingendiensten. Die moeten niet zomaar heimelijk op de servers van partijen als Google, Facebook en Microsoft kunnen snuffelen in persoonlijke data van burgers. De wet staat hen dat nu wel toe (via de Cloud Act).

De activistische juridische beweging wist via de hoogste Europese rechter al eerder de datastroom van de EU naar Amerikaanse servers te blokkeren. De uitspraak ligt er, maar wordt amper gehandhaafd. Wanneer strikt toegepast zou het gebruik van Google Analytics, Workspace of Instagram illegaal en strafbaar zijn.

Om een escalerende juridisch conflict tussen de EU en VS te voorkomen, sloten Ursula von der Leyen en Joe Biden in maart jongstleden een principeakkoord over dit onderwerp. Ze beloven het nu goed te doen. Schrems en zijn team wantrouwen echter de signalen die uit Brussel komen. Er lijkt geen sprake van een structurele oplossing die digitale EU-burgerrechten in de VS fundamenteel beveiligen.

Het lijkt erop, zo schrijft hij, dat de VS enkel wat ‘administratieve’ beloftes zal doen, maar in de praktijk niets wezenlijks zal veranderen.

“We vrezen in het bijzonder dat de Europese Commissie moedwillig een juridisch niet waterdichte beslissing neemt om het oordeel van het Europese Hof te ondernemen. Dit noemen we ook wel ‘een paar jaar extra tijd kopen’.”

De open brief geldt als een publieke waarschuwing dat Schrems en zijn pan-Europese sympathisanten elke stap van de EU en de VS met argusogen volgen. Ze zitten op het vinkentouw om elke faux-pas zo snel mogelijk voor de rechter te brengen.

*) Photo by Pawel Czerwinski on Unsplash

Nieuwe rechtszaak rond Cambridge Analytica schandaal

di, 05/24/2022 - 06:50

Het schandaal rond Cambridge Analytica lijkt Meta-baas Mark Zuckerberg nog steeds te achtervolgen. Een openbaar aanklager in Washington D.C. is een nieuwe rechtszaak gestart tegen Zuckerberg omdat hij zou hebben bijgedragen aan ‘laks toezicht’ op gebruikersgegevens en ‘misleidende privacyovereenkomsten’ hielp opstellen.

Cambridge Analytica verzamelde via Facebook persoonlijke gegevens van 87 miljoen gebruikers, zonder daarvoor toestemming te vragen. De gegevens werden ingezet voor politieke advertenties, onder meer van Donald Trump.

Het Britse bedrijf is al enkele jaren geleden failliet verklaard. De voormalige CEO mag enkele jaren lang geen nieuw bedrijf meer leiden.

De aanklager stelt: ‘Deze ongekende inbreuk op de beveiliging heeft tientallen miljoenen persoonlijke informatie van Amerikanen blootgelegd. Deze rechtszaak is niet alleen gerechtvaardigd, maar ook noodzakelijk en geeft een signaal af dat CEO’s verantwoordelijk zullen worden gehouden voor hun acties.’

De betrokken aanklager Karl Racine wilde Zuckerberg al eerder aanklagen, maar dat is hem niet gelukt. Na uitgebreid onderzoek zou nieuw bewijs voor de persoonlijke betrokkenheid van de topman bij het schandaal naar boven zijn gekomen.

 

Zoom presteert boven verwachting

di, 05/24/2022 - 05:23

Zoom Video Communications heeft in het eerste kwartaal boven verwachting gepresteerd. Er werd een nettowinst behaald van 113,6 miljoen dollar.

De omzet verbeterde in de verslagperiode met 12 procent op jaarbasis naar ruim 1 miljard dollar.

De cijfers zijn een meevaller. Zoom kon tijdens de coronapandemie profiteren van thuiswerken, maar inmiddels zijn veel werknemers weer teruggekeerd.

Het bedrijf heeft 198.000 zakelijke klanten, 24 procent meer dan een jaar terug. Bijna 3000 daarvan besteedden bijna 100.000 dollar bij Zoom.

Het lopende kwartaal rekent Zoom op een omzet van 1,1 miljard dollar. Voor heel het boekjaar gaat het om maximaal 4,6 miljard.

Videodiensten besteden 141 miljoen bruto aan offline media

di, 05/24/2022 - 05:10

Sinds januari 2020 tot en met april 2022 hebben de verschillende aanbieders van streaming platforms en kanalen, on-demand ‘tv’, bijna 141 miljoen bruto aan offline mediabestedingen uitgegeven. Disney+ komt naar voren als aanbieder met de grootste bestedingen: 44,9 miljoen euro. zo blijkt uit onderzoek van Adfact.

Drie op de tien Nederlanders is geabonneerd op twee of meer videodiensten. HBO Max en Viaplay werden in maart 2022 geïntroduceerd in Nederland. De diensten hebben nu al ieder minstens een half miljoen Nederlandse abonnees, blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

Daartegenover staat voor HBO Max een bedrag van 3.3 miljoen aan mediabestedingen sinds januari 2022. Voor Viaplay is dit bedrag 3,1 miljoen sinds 2021.

Uit de gegevens blijkt het medium televisie de hoogste mediawaarde te hebben, gevolgd door Out of Home en radio, in zowel 2020, 2021 als 2022.

Verschillende telecomproviders hebben streaming diensten ingezet om klanten te werven. In de periode januari 2020 t/m april 2022 heeft T-Mobile hier het meest gebruik van gemaakt met 21,4 miljoen euro aan bestedingen, gevolgd door KPN en Youfone. T-Mobile heeft van de 21,4 miljoen euro, ruim 14 miljoen euro (bruto) op de combinatie Netflix/Videoland ingezet met de campagne ‘Unlimited & Entertainment’. De klant kreeg unlimited data inclusief een abonnement op Netflix en Videoland.

In totaal hebben de verschillende telecomaanbieders bijna 28,7 miljoen euro (bruto) uitgegeven aan deze offline reclame. Naast de combinatie Netflix/Videoland waren de streamingdiensten Viaplay en de combinatie ESPN/Fox Sports in trek.

Online mediabestedingen zijn in het onderzoek van Adfact niet meegenomen.

Snap komt met winstwaarschuwing: ‘Economie verslechtert snel’

di, 05/24/2022 - 05:07

Snap heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf zegt dat de economie de afgelopen maand sneller is verslechterd dan verwacht en stelt de kwartaalprognose bij. De waarschuwing werd nabeurs meteen afgestraft.

Snap verwacht een aanzienlijk lagere omzet en aangepaste EBITDA te zullen rapporteren. Vorige maand voorspelde Snap een omzetgroei in het tweede kwartaal van 20 tot 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Net als veel andere bedrijven wordt Snap geconfronteerd met stijgende inflatie en rentetarieven, tekorten in de toeleveringsketen en verstoringen, veranderingen in het platformbeleid en de impact van de oorlog in Oekraïne. Snap zal voorlopig geen nieuw personeel aanstellen.

Omdat Snap vooral is aangewezen op advertenties, daalden ook andere techaandelen in waarde. De aandelen van Snap daalden 31 procent, die van Alphabet (Google) 3,6 procent en Amazon daalde 2,2 procent. Meta en Uber lieten al eerder weten dat ze in de kosten gaan snijden.

Betaalverwerker Klarna heeft 10 procent van zijn personeelsbestand naar huis gestuurd op een totaal van 7000. Ook dit bedrijf zegt te zijn getroffen door een ‘veranderend sentiment bij consumenten, sterke inflatiestijging en de oorlog in Oekraïne.’ De getroffen werknemers krijgen wel compensatie aangeboden.

Budbee haalt 40 miljoen euro op in nieuwe investeringsronde

ma, 05/23/2022 - 13:58

Logistiekbedrijf Budbee haalt veertig miljoen euro nieuw groeigeld op waarmee het meer busjes en pakketkluizen kan kopen voor Noord-Europa.

Dat maakte de onderneming van CEO Fredrik Hamilton eerder vanmiddag bekend. Tot de investeerders behoren onder andere Kinnevik, H&M en CNI Nordics en het personeel kon ook aandelen bijkopen. Daarnaast heeft het zijn kredietfaciliteit bij de bank kunnen ophogen voor meer werkkapitaal.

Vorig jaar realiseerde de onderneming uit Zweden een omzet van tachtig miljoen euro. Hamilton verwacht dit jaar op groepsniveau zwarte cijfers te gaan rapporteren.

De kluizen, waarvan er nu vijfduizend zijn geïnstalleerd in Scandinavië en de Benelux, worden met de banklening gefinancierd. De operaties met venturecapital. Dat voorkomt dat de aandelen verwateren.

Budbee sloot onlangs een deal met Albert Heijn om daar wandkluizen voor bol.com te installeren.

‘Broadcom wil VMWare overnemen’

ma, 05/23/2022 - 13:55

Chipmaker Broadcom wil cloudserviceprovider VMware overnemen, zo meldt Reuters. De onderhandelingen bevinden zich nog in een beginfase en een overeenkomst wordt pas over enige tijd verwacht.

Met de overname kan Broadcom een bredere markt aanboren dan die van halfgeleiders. Al eerder nam Broadcom CA Technologies over voor 18,9 miljard en de beveiligingsdivisie van Symantec Corp voor 10,7 miljard.

Michael Dell is de grootste aandeelhouder van VMware met een belang van 40 procent. Ooit was VMWare onderdeel van Dell.

Broadcom en VMware reageerden niet meteen op de verzoeken van Reuters om commentaar.

Foto Shutterstock

 

ECB-baas: crypto’s zijn waardeloos

ma, 05/23/2022 - 11:55

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, ziet cryptomunten als waardeloze, speculatieve riskante beleggingen. Ze kan het professioneel niet serieus nemen.

De Française was gisteren te gast bij het tv-programma Collegetour waar ze haar ongezouten mening ventileerde (v.a. 12:45). “Het is niets waard en op geen onderliggende waarde gebaseerd.”

Met haar kritiek wil ze aangeven dat cryptobeleggingen moeten worden gereguleerd. Het doel daarvan is consumenten beschermen en te voorkomen dat massa’s mensen spaargeld verliezen op grond van valse beloftes en ijdele hoop.

De prijs van een bitcoin is nu de helft van de piekdagen in het voor- en najaar van 2021. Deze en andere munten verloren tientallen procenten aan waarde in een kwestie van dagen.

Overigens verwees Lagarde nog wel naar de eigen digitale munt van de ECB, die vanaf volgend jaar wordt getest. Deze munt wordt gekoppeld aan de euro.

*) Photo by Markus Spiske on Unsplash

Meer dan miljoen Nederlandse gebruikers voor spaarprogramma McDonald’s

ma, 05/23/2022 - 10:50

MyMcDonald’s Rewards, het digitale spaarprogramma van de hamburgerketen, is de miljoenste gebruiker gepasseerd. In vergelijking met andere landen maken Nederlanders veelvuldig gebruik van de MyMcDonald’s Rewards.

Ruim 3,3 miljoen Nederlanders hebben inmiddels de McDonald’s App op hun smartphone staan.

500.000 Nederlanders gebruiken de app wekelijks en het aantal digitale bestellingen is met 35 procent toegenomen. Dat komt ook door de toevoeging van de MyM Fanshop aan de app afgelopen februari. Klantenkunnen nu ook sparen voor merchandise.

Wie digitale MyM QR-code in de app bij de kassa scant, ontvangt automatisch 10 punten voor elke bestede euro.

Opvallend is het verschil tussen de zuidelijke provincies en de rest van Nederland: leden uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg sparen gemiddeld meer punten, terwijl in de andere provincies leden sneller kiezen voor het verzilveren van een gratis product. De klassieke Cheeseburger (200 punten) is hierbij het populairst, die wordt het vaakst verzilverd in Nederland.

Mis niet de presentatie Digital @Scale bij McDonald’s – Hoe een wereldmerk zich lokaal transformeert tot omnichannel restaurant tijdens Emerce  Digital Marketing Live! op 2 juni.

Mozilla blijft adblockers in Firefox volledig ondersteunen

ma, 05/23/2022 - 09:55

Mozilla zal adblockers voor zijn browser Firefox in de toekomst volledig blijven ondersteunen, ook bij de overstap naar de zogenoemde Manifest v3-specificatie. Daarin staat waaraan browser-extensies moeten voldoen.

Adblockers maken gebruik van de webRequest API voor het onderscheppen, blokkeren, doorsturen en aanpassen van dataverkeer. Google, de bedenker van die API, heeft een nieuwe API voorgesteld declarativeNetRequest (DNR), die de mogelijkheden van adblockers beperkt.

Mozilla heeft ontwikkelaars beloofd dat Firefox-gebruikers door aanpassingen toegang tot de ‘best beschikbare privacytools’ zullen hebben.

Google en Samsung gaan gezondheidsdata delen

ma, 05/23/2022 - 09:51

Google en Samsung zijn een samenwerking aangegaan om gezomdheidsdata te delen via Health Connect, een platform en API (application programming interface), waarmee gebruikers gegevend tussen Android-apps en -apparaten kunnen synchroniseren.

Google benadrukt dat gebruikers volledige controle krijgen over wat voor soort gegevens ze delen en met welke apps.

Health Connect ondersteunt meer dan 50 gegevenstypen in een aantal categorieën, waaronder activiteit, lichaamsmeting, voeding, slaap en vitale functies.

Health Connect bevindt zich momenteel in een bètafase die toegankelijk is voor alle Android-ontwikkelaars. Naast Samsung werkt Google ook samen met de ontwikkelaars van MyFitnessPal, Leap Fitness en Withings. Google Fit en de Fitbit, eigendom van Google, zullen het platform ook adopteren met het oog op de Pixel Watch die later dit jaar moet uitkomen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Marktplaats lanceert campagne rond Kopersbescherming

ma, 05/23/2022 - 09:50

Vanaf vandaag is Kopersbescherming voor alle Marktplaatsgebruikers beschikbaar. De dienst wordt onder de aandacht gebracht via een nieuwe campagne.

De nieuwe dienst beschermt kopers wanneer het product niet of beschadigd aankomt of wanneer de inhoud van het pakket anders is dan afgesproken met de verkoper.

Het geld van de koper staat veilig op een rekening tot de aankoop is ontvangen en goedgekeurd.

De koper betaalt hiervoor 5 procent van de overeengekomen aankoopprijs, voor de verkoper zijn er geen kosten aan verbonden.

Marktplaats Kopersbescherming is de opvolger en vervanger van het voormalige Gelijk Oversteken.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen